Εκδηλώσεις


Η Ιερά Μητρόπολις Κυρηνείας διοργανώνει Συνάντηση Θεολογίας και Πολιτισμού. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση του βιβλίου Τι γυρεύει η Αλεπού στο Παζάρι. Κείμενα για το διάλογο της ορθοδοξίας με την πόλη, την πολιτική και τον πολιτισμό, του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ Χρυσόστομου Σταμούλη (εκδ. Αρμός, Αθήνα 2016). Εισαγωγικό σχόλιο θα κάνει ο Παναγιώτης Θωμά, δρ. θεολογίας. Κύριος ομιλητής θα είναι ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης. Αντιφώνηση από τον συγγραφέα Χρυσόστομο Σταμούλη.

Στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση του τρίτου τεύχους του ηλεκτρονικού περιοδικού Συμ-βολή ης Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας. Θα γίνει  εισαγωγικό σχόλιο από τον δρα Χρυσόστομο Σταμούλη. Περιεκτική παρουσίαση του τεύχους θα κάνει ο δρ Παναγιώτης Θωμά, αρχισυντάκτης του περιοδικού. Παρέμβαση θα κάνει και ο δρ Ιωάννης Μπέκος, ειδικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιου Κύπρου.  Θα ακολουθήσει για τη σπουδαιότητα του δημιουργικού πνεύματος και της δημιουργικότητας στην εποχή μας. Στη συζήτηση, μαζί με τους προαναφερθέντες, θα λάβουν μέρος η δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, λοιπά μέλη της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού και το κοινό.

Στην αίθουσα θα εκτίθενται ζωγραφικά έργα του Μιχάλη Μιχαήλ, σχετικά με τη θεματική του βιβλίου και της όλης εκδήλωσης. Θα υπάρξει, επίσης, μουσική παρέμβαση από τον Γιώργο Καλογήρου με τραγούδια από τη συνεργασία του με τον Χρυσόστομο Σταμούλη και άλλες δικές του συνθέσεις.

Πληροφορίες: Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, Γωνία Αγίων Ομολογητών & Αγχιάλου 1 , Λευκωσία, Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, ώρα 11:00 π.μ.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 19ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Αρχοντικό της Αξιοθέας θα ανέβει από το Θέατρο Ένα το έργο «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα» του Κυριάκου Χαραλαμπίδη, σε σκηνοθεσία Φώτου Φωτιάδη και μουσική Σάββα Σάββα (παραστάσεις: 27, 28, 29, 30, 31 Ιουλίου). Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα (σ. 68-69 οι πληροφορίες για την παράσταση «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα».

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) διοργάνωσε διήμερο επιστημονικό Συνέδριο στις 9-10 Μαΐου, με θέμα «Ορθοδοξία και Λογοτεχνία: Η Λογοτεχνία ως φορέας πολιτισμού και ο δημιουργός σε καιρούς κρίσης». Στο συνέδριο συμμετείχε και ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης με θέμα «Στα στέφανα της κόρης του (ιεροφάνεια)». Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Ομιλία του Κυριάκου Χαραλαμπίδη στο Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών, στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου 2011, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων στη μνήμη του Γιώργου Σεφέρη. Διαβάστε εδώ

Στις «Λογοτεχνικές συναντήσεις της Πέμπτης», που διοργανώνονται από το Ερευνητικό Κέντρο Νεοελληνικών Σπουδών-Σπουδαστήριο Πετρώνδα του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου θα παρευρεθεί ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης την Πέμπτη 26/11, στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου (Παλαιό Δημαρχείο). Μαζί του οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Aleksandra Milanovic, Tamara Nosonjin και Francesco Villari. Συντονίζει ο καθηγητής Παντ. Βουτουρής. Δείτε εδώ

Ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης συμμετείχε στο project «Trans­poetica» στην Κρακοβία της Πολωνίας, στις 3 Οκτωβρίου 2015. Στο πρόγραμμα αυτό παρουσιάζεται η λογοτεχνική παραγωγή μικρών χωρών. Από κάθε χώρα επιλέγονται επιφανείς λογοτέχνες. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης. Κείμενα στα πολωνικά διαβάστε εδώ και αφιέρωμα στο διαδικτυακό περιοδικό “Maska” εδώΔείτε εδώ φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Η ομίλια του Κυριάκου Χαραλαμπίδη «Ο ρόλος της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της νεολαίας και του αθλητισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας» εκφωνήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία, στις 17 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο Ημερίδας με θέμα: «Συνάντηση Ιδεών για την Παιδεία και τον Πολιτισμό», για τα 50χρονα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Διαβάστε εδώ την ομιλία

Oι εκδόσεις EN TYΠOIΣ και ο Κωνσταντίνος Κυπρής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ποίησης «ακρωτήριο» την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 7.30 μ.μ. στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των Εκδόσεων Εν Τύποις, οδός Χιλής 26 και Λάμπρου Πορφύρα. Πίσω από το Γυμνάσιο Παλλουριώτισσας.  Xαιρετισμό θα απευθύνει ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης. Δείτε εδώ την πρόσκληση.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» τίμησε 30 σημαντικές προσωπικότητες, άνθρωποι πρότυπα ελπίδας και αισιοδοξίας, από όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Ποίηση, μία παγκόσμια γλώσσα» και «Κύπρος 1974-2014: δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ», το 43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου ασχολήθηκε με το έργο του Κυριάκου Χαραλαμπίδη. Διαβάστε εδώ σχετικά

Ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης  στο πλαίσιο της ημερίδας «Η Κύπρος στην ελλαδική και ευρωπαϊκή λογοτεχνία» που έγινε στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, 24.11.2012, έδωσε σχετική ομιλία. Διαβάστε εδώ την ομιλία

Ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης προτείνει ένα βιβλίο για το 2014. Διαβάστε εδώ.

Στo Βερολίνο, στις 9 Νοεμβρίου 2010, διοργανώθηκε Λογοτεχνική Βραδιά από τρεις φορείς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βερολίνου, την Ένωση Εθνικών Γραφείων Πολιτιστικών Υποθέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου Βερολίνου. Εκπρόσωπος της Κύπρου ήταν ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης. Δείτε εδώ

Comments are closed